Mrt

Okulumuz öğrencilerine "Okul Sağlığı Projesi" kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak  “Bağımlılık” Konulu seminer verilmiştir. Gaziemir İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Ara

Misafirim Öğretmenim Projesiyle Veli - Okul - Öğrenci işbirliğini güçlendirmeye devam ediyoruz. Bizi güler yüzüyle ve tüm samimiyetiyle misafir eden Aylin Hanıma çok teşekkür ederiz.

Kas

1998 yılında kurulan Lösemili Çocuklar ve Sağlık Eğitim Vakfı, kan kanseri olan çocukların tedavini üstlenmekte, sosyal destek sağlamakta ve rehabilitasyon hizmeti vermektedir. Çocukların eğitim ve sağlık gibi insani ihtiyaçlarının karşılanmasında da LÖSEV önemli bir vakıftır.

Sivil toplum kuruluşu olarak görev yapan LÖSEV ülke ve dünya çapında kanser hastası çocuklarla etkileşim kurarak onların her türlü ihtiyaçlarını normal şartlar altında sağlamaya çalışmaktadır. Gönüllülük esas olarak, bağış yollu destekle de çalışmaktadırlar. mutlu sonlar için, geleceğimiz için haydi LÖSEV´e yardıma !

Kas

Mustafa Kemal gibi düşünebilmek; işçisiyle, memuruyla; öğrencisiyle, öğretmeniyle; genciyle, yaşlısıyla Mustafa Kemal gibi düşünebilmek…
Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yy’da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır.
      Bu adımı atarken, yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Bunun içindir ki her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Gerçekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek gençler, Ulu Önder Atatürk’ün İlke ve Devrimlerinin ışığında ilerlemelidir.
       Bilinmelidir ki 1920–1938 yılları arasında sağlanan gelişme ve değişmeler hem milletin birbiriyle kucaklaşması, hem de çağ ile yarışmak düşüncesiyle doğmuştur. Uygulanması da milletin çağdaşlaşmaya katılması ve ona katkıda bulunması şeklinde gerçekleşmiştir. Atatürk’ün Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünyada o yabancı bir gazetecinin sorusuna “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim.” diye cevap vermiştir.
       Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bu gün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.
Yalnızca 10 Kasımlar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorululukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde ulu önderin kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz.
      Ünlü bir devlet adamının dediği gibi “Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar; onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır.” Ulu önderim, Atatürk’üm, iyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın

Kas

Sivil toplum kuruluşu olarak görev yapan LÖSEV ülke ve dünya çapında kanser hastası çocuklarla etkileşim kurarak onların her türlü ihtiyaçlarını normal şartlar altında sağlamaya çalışmaktadır. Gönüllülük esas olarak, bağış yollu destekle de çalışmaktadırlar. LÖSEV´e destek geleceğimize destektir, haydi iş başına !

Merhaba ilk zilin sesi

Ve birazdan tebeşir tozuna bulanacak eller merhaba

Merhaba İstiklal Marşı

Merhaba vatan

Merhaba millet

Söylenmemiş ve söylenecek bütün merhabalara

Merhaba...

Özgürce yaşadığımız bu topraklarda,

Şehidin kanı, gazinin gözyaşı var.

Üstümüzde dalgalanan al bayrakta,

Şehidin kanı, gazinin gözyaşı var.

Dedem Çanakkale’de, babam Kıbrıs’ta,

Ağabeyim vatan bekler sınırda,

Kollar, bacaklar verdiler bu yurda,

Her bedende gazinin gözyaşı var.

Gazilerden öğrendik savaş destanlarını,

Doğunun, batının zafer meydanlarını,

Kutlayalım içtenlikle, “Gazi Haftalarını”

Çünkü onlara, özgürlük borcumuz var.

Şbt

Okulumuz koridorlarında Matematik, merdivenlerinde de İngilizce ve Tarih öğretmeye devam ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun girişine Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak için anı köşesi yapıldı.

Ock

Bilişim Teknolojileri alanında öğrenim gören 29 öğrencimizle birlikte üniversitenin bölümlerini tanıma amaçlı  olarak 10 Ocak 2018 tarihinde Yaşar Üniversitesi Tanıtım Günleri etkinliğine katıldık. Öğrencilerimiz öğretim görevlilerinin ders anlatımlarını dinleme fırsatı buldular.Üniversite ortamının havasını soludular. Mesleki ve eğitim amaçlı bu geziden öğrencilerimiz çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.