Mrt

Dünyanın ve insanlığın bilimsel, sanatsal, kültürel dağarcığına sayısız katkılarda bulunan Türkler, yeryüzünün çeşitli bölgelerinde kendilerine özgü gelenek ve görenekleriyle yaşamaktadır. Orta Asya, Anadolu, Balkanlar, Ortadoğu gibi dünyanın medeniyet havzalarında yaşayan Türk toplulukları arasında gönül ve işbirliği sağlamak amacıyla 21 Mart Nevruz Günü'nü içine alan hafta Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası olarak ilan edilmiştir.

Okulumuzun hazırladığı ilçe programında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Maserya Yıldızları Jimnastik Kulübünün ve Tekfen Kolejinin katkılarıyla sahnelenen ‘’Destan Olmaya Geldik’’ adlı gösterisi sergilendi. Ayakta alkışlanan bu gösteride emeği geçen Müzik öğretmenimiz Ebru YAVUZ GÜNGÖR'e, Edebiyat öğretmenlerimiz Hatice SEL'e ve Nilgün BALCI'ya ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Birbirinden farklı kültürlere mensup insanlarla aynı coğrafyayı paylaşmış, farklılıkları zenginlik olarak gören bir medeniyetin mensupları olarak  binlerce yıllık şanlı tarihimizden miras kalan, bizleri birbirimize kenetleyen, ortak kültür değerimiz, barışın, bereketin simgesi baharın müjdecisi Nevruz Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Okulumuzda, Coğrafya ve Bilişim teknolojileri Alanı zümrelerince '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma töreni yapıldı. Okulumuz Felsefe ve Motor Alanı zümresince hazırlanan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vahdet HATİPOĞLU yaptı. "Çanakkale Zaferimizi destanına dönüştüren, heybetli kimliğimizi, yurtseverlik ve özgürlük arzumuzu, milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını, kararlılığını 'Asım'ın nesli nesilmiş gerçek, işte namusunu çiğnetmedi, çiğnetmeyecek" diyerek, gençliğe olan güvenini gösteren, İstiklal Marşımızla bağımsızlığımızı taçlandıran Mehmet Akif. İstiklal Marşı'nı anlamak, Akif'i anlamaktan geçer. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu yüce destanı yazan ustayı, hem de yazdıran sayısız kahramanları rahmetle anarken, son sözü yine Akif'in dizelerine bırakıyorum. "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" ama Mehmet Akif Ersoylar hep olsun." dedi.

Mrt

Okulumuzda 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü coşkuyla kutlandı. Okul müdürümüz Ahmet Kaya'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, pasta kesimi ve yine emekçi kadın emeği olan çanta hediyeleri öğretmenlerimize takdim edildi.

Mrt

Tek. 12/A ve Tek. 12/B sınıfı  öğrencilerimizle Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Artı Tercih Üniversite Tanıtım Fuarını" ziyaret ettik.

JANUARY NEWSLETTER

Şbt

9. Sınıf Öğrencilerimize Emniyet Genel Müdürlüğü Tarafından "GÜVENLİ GELECEK" Projesi Kapsamında Seminer Verildi.

Şbt

Ock

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Yeni adresi Adana olan TEKNOFEST heyecanı 85 Milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam ediyor.

Son Başvuru Tarihi: 20 Şubat 2024

Ock

Okulumuzda, öğrencilerimizin akıl ve zeka oyunlarıyla yeteneklerinin geliştirilmesi, dostluk duygularının ve iletişimlerinin arttırılması, vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla "Cumhuriyetimizin 100. Yılında GMTAL Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası"nı gerçekleştirdik.

BİRİNCİLİK GETİREN LOGOMUZ

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Rüveyde ÇİFTÇİ’ nin üyesi olduğu I PLAY, I HAVE FUN, I LEARN (OYNUYORUM, EĞLENİYORUM, ÖĞRENİYORUM) isimli uluslararası e-Twinning projemiz ilk öğretmenler toplantısı ile faaliyetlerine başlamıştır. Projede Türkiye(10),Yunanistan(10),  Romanya(2), Fransa(1), İtalya(1) ülkelerinden toplam 24 öğretmen bulunmaktadır.

Ara

Sevgi varsa, engel yoktur...