T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / GAZİEMİR - Gaziemir Şehit Serhat Sığnak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kütüphane

 

""

 

 

GAZİEMİR ŞEHİT  SERHAT  SIĞNAK  MESLEKİ ve TEKNİK ANADOLU  LİSESİ

KÜTÜPHANESİ

EL KİTABI

 

KÜTÜPHANE KULLANICILARI İÇİN

2017-2018

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

 

 

 

 

GİRİŞ :

Kütüphane El Kitabı ile, kütüphane hizmetleri ve kaynakları konusunda kullanıcılarımızın bilgilendirilmesi ve bu sayede kütüphaneden yararlanma sürecinin kolaylaşması amaçlanmaktadır. Metin içerisinde, kütüphane kaynakları ve hizmetleri detaylı olarak tanıtılırken, kütüphaneye ilişkin işlemler ve kurallar da sunulmaktadır

 

KÜTÜPHANENİN MİSYONU :

Kütüphanemiz; okulumuzun eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, öğrencilerle öğretmenlerimizin araştırmalarından doğan bilgi ihtiyaçlarını ve okuma zevklerini karşılamak , bilgi donanımının artmasına da katkıda bulunmak amacıyla görev yapmaktadır.

 

 

 ÜYELİK :

 

Okul öğrencilerimizin hepsi kütüphanemizin doğal üyesidir. Kitap alış-verişlerimiz bilgisaydaki öğrenci ve kitap kayıtlarımızdan yapılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

GENEL KURALLAR :

Sessizlik: Kütüphane, araştırma, okuma ve çalışmalara imkan sağlamak için sessiz bir mekan olarak tasarlanmıştır. Kütüphanenin “sessiz” ortamının korunabilmesi için kullanıcıların sessiz çalışması ve diğer kullanıcıların haklarına saygılı olmaları gerekmektedir.

 

Cep Telefonları: Kütüphanede cep telefonu kullanılamaz.

 

Oturma, Çalışma Alanları: Masa ve sandalyeler, bulundukları yerlerde kullanılmalı, başka alanlara taşınmamalıdır. Çalışma alanlarında "yer tutma yapılamaz". Çalışma masalarından kişisel eşyalar alınarak ayrılmak gerekmektedir.

 

Kitapların Raflara Yerleştirilmesi: Kitapların raflara yerleştirilmesi görevli öğretmen yada kütüphane nöbetçisi tarafından yapılmaktadır. Raflardan alınan kitapların görevlilere teslim edilmesi  gerekmektedir.

 

Yiyecek ve İçecekler: Kütüphanede -su dışında- yiyecek, içecek getirilmesi  yasaktır.

 

Kişisel Eşyalar: Kişisel eşyalar hiçbir zaman sahipsiz bırakılmamalıdır. Kişisel eşyalarla ilgili herhangi bir kayıp, hasar veya çalıntı durumunda kütüphane görevlileri  sorumluluk kabul etmemektedir.

 

Fotoğraf Çekimi ve Video Kaydı: Kütüphane içerisinde fotoğraf çekimi veya video kayıt yapılmak istendiğinde, öncelikle kütüphane görevlilerinden izin alınması gerekmektedir.

Afiş, Poster, Bildiri vb.: El ilanı, afiş, poster, vb. ilan ve duyurular, kütüphane duyuru panosuna asılmak veya kütüphane kullanıcılarına dağıtılmak istendiğinde, öncelikle Kütüphanede görevli öğretmenlertden izin alınması gerekmektedir

 

 

 

 

 

  • Kütüphanemizde 2600 adet kitap bulunmaktadır.

  •  Kütüphanemizden sadece öğrenciler değil okulumuzdaki öğretmenler de yararlanmaktadır.

  • Kütüphanemizde  Atatürk kitaplarının bulunduğu bir bölüm mevcuttur. Diğer kitaplar roman,hikaye,şiir,kişisel gelişim,tarih ve kaynak kitapları olarak gruplandırılmaktadır.

  •  Bağış yoluyla gelen kitaplardan ilköğretim seviyesinde olanlar ayrılarak ihtiyacı olan bir okula gönderilmiştir.

  • Her yılın sonunda yıpranmış kitaplar tespit edilerek sayım yapılmakta, yeni çıkan ve ihtiyacımız olan kitaplar belirlenerek liste oluşturulmaktadır.

  • Öğrencilerin ödünç kitap alabilecekleri, boş vakitlerinde satranç oynayabilecekleri zengin bir kütüphaneye sahibiz.

  • Sosyal etkinlik çerçevesinde öğrenciler güncel kitaplarıalarak okul kütüphanesine bağışlamaktadır.
  • Kütüphanemizde 2 adet internet bağlantılı bilgisayar bulunmakta ve öğrencilerimiz araştırma ve ödev konularında faydalanabilmektedir.
  • Kütüphanemiz her gün öğrencilerin kullanımına açıktır. kitap alış-verişleri Kütüphene Kulüp öğretmeni tarafından yapılmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2013 - Güncelleme: 14.02.2018 11:27 - Görüntülenme: 3791
  Beğen | 0  kişi beğendi