MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2017-2 DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLAMIŞTIR

Öğrenci Yüz Yüze Eğitim İş ve İşlemleri Ücreti : 40 TL

Kayıt Yenileme Yeri  : Yüz Yüze Eğitim Alınan Okul/Kurumlar

KAYIT YENİLEME VE SINAV ÜCRETİ

Öğrenciler kayıt yenileme ve sınav ücretini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesinden, ATM’sinden, İnternet bankacılığından veya varsa mobil uygulamasından T.C. kimlik numaraları ile (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları geçici T.C. kimlik numaraları ile) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına yatıracaktır. Kayıt yenileme ve sınav ücretini yatırıldığına dair belge muhafaza edilecektir.

KKTC de ise kayıt yaptıran öğrenciler kayıt yenileme ve sınav ücretinin 15 TL sini kayıt yaptıracağı okul müdürlüğünün, kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere, okul aile birliği hesabına makbuz karşılığında yatıracaktır.

ÖĞRENCİ YÜZ YÜZE EĞİTİM İŞ VE İŞLEMLERİ ÜCRETİ

Öğrenciler her dönem için “öğrenci yüz yüze eğitim iş ve işlemleri ücreti” olarak 40,00 TL’yi yüz yüze eğitimine devam ettikleri okul/kurum müdürlüğü hesabına yatıracaktır.

Kayıt yenilediği halde yüz yüze eğitime devam etmeyeceklerden veya yüz yüze eğitimini tamamlayan öğrencilerden bu ücret  alınmaz.

Kayıt Yenileme Öğretim Kılavuzu İçin  Tıklayınız.

NAKİL

Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden kayıtlı bulunduğu Yüz Yüze Eğitim Kurumundan/Okulundan başka bir Yüz Yüze Eğitim Kurumuna/Okuluna nakil gitmek isteyen öğrencilerin nakil işlemleri Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemi üzerindeki ‘’Nakil Gönderme’’ modülünden yapılır ve gidilecek okul seçilir. Nakil gönderilen Yüz Yüze Eğitim Kurumu/Okulu, nakil talebini onaylar veya reddeder.

AÇIKLAMALAR

Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, öğrencilik durumu aktif, donuk veya silik olan tüm öğrenciler kayıt  yenileme işlemini yapabilir.

Öğrencilik durumu donuk veya silik olup kayıt yenileyen öğrenciler için yüz yüze dönemi olarak kendi dönemlerine uygun grup olması halinde yüz yüze eğitim alan/dal derslerini alabilir. Aksi takdirde sadece uzaktan eğitim ortak sınavlarına katılabilir.

Kayıt yenileme ve sınav ücretini yatıran öğrenci yüz yüze eğitim aldığı okul/kurum müdürlüğüne başvurup, kayıt  yenileme işlemini yaptırır.

Kayıt yenileme ve sınav ücretini ilgili banka hesabına yatırıp yüz yüze eğitim okul/kurumuna başvuru yapmayan öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri merkez tarafından otomatik olarak yapılır. Kayıtları merkez tarafından yenilenen öğrenciler uzaktan eğitim ortak sınavlarına katılma hakkı kazanır. Bu öğrencilerden yüz yüze eğitim alan/dal derslerini almak isteyenler; kayıtlı oldukları yüz yüze eğitim okul/kurumuna devamsızlık süresi dolmadan başvurmak ve “öğrenci yüz yüze eğitim iş ve işlemleri ücreti’’ ni yatırmak zorundadır.

Ücret muafiyeti olan öğrenciler durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt yenileme ve sınav ücreti yatırmaz. Bu durumdaki öğrenciler kayıt yenileme işlemi için belirlenen tarihler arasında yüz yüze eğitim aldıkları okul/kurumlara başvurmaları gereklidir. Yüz yüze eğitim okul/kurumları öğrencinin kaydını yeniledikten sonra muafiyet durumunu gösteren ‘‘ücret muafiyet belgelerini’’  tarayıp sisteme kaydeder.

Kayıt yenileme işlemi yaptıran öğrenciler sistemden ders seçimini yaparak, kitaplarını Halk Eğitim  Merkezi Müdürlüklerinden alabilir.

Kayıt yenileme yapmayan öğrenci uzaktan eğitim sınavlarına giremez, yüz yüze eğitime devam edemez.

ÖĞRETİM SİSTEMİ VE DERS SEÇİMİ

Mesleki Açık Öğretim Lisesinde kredili sistem uygulanır. Program; ortak, alan ve seçmeli derslerden, öğretim yılı ise birbirinden bağımsız dönemlerden oluşur. Öğrenciler, yapılan sınavlarda başarılı  oldukları derslerin kredisini kazanır.

Devam Devamsızlık: Yüz yüze eğitime devam mecburiyeti vardır. Birinci dönemde herhangi bir dersten devamsızlıktan kalanlar aynı dersin ikinci dönemdeki devamını alamazlar. Dersin bir dönem için devamsızlık oranı ¼ ’ dür. Bu oranı aşan öğrenciler o dersten devamsızlıktan kalır.

Alan/Dal Dersleri: Kayıtlı oldukları alan/dala göre tanımlanmış meslek derslerini ifade eder ve öğrenciler bu dersleri yüz yüze eğitimle almak zorundadır. 4 yıllık sistemde alınması gereken alan/dal dersleri maol.meb.gov.tr adresinde “Haftalık Ders  Çizelgeleri”  başlığı altında yayınlanmıştır. Burada belirlenen derslerden (*) işaretli olanların muafiyeti yoktur. Bu dersler başarılmak zorundadır. Diğer derslerden başarısız olunması halinde öğrenci bu derslerden muaf tutulup, yerine başka bir alan/dal dersi verilebilir. Öğrencinin seçmiş olduğu alan/dal ile ilgili okutulacak dersler yüz yüze eğitimin yapıldığı Okul/Kurum tarafından belirlenir.

Yayın: 09.01.2018 - Güncelleme: 08.02.2018 09:27 - Görüntülenme: 267